Като се има предвид агресията на Путин, трябва да направим

...
 Като се има предвид агресията на Путин, трябва да направим
Коментари Харесай

Бившият шеф на MI6: В момента сме във война 

 
Като се има поради експанзията на Путин, „ би трябвало да създадем някои сложни избори “
В момента сме във война. Това сподели някогашният началник на английското разузнаване MI6 Ричард Диърлав в изявление за.

Ричард Диърлав, някогашният началник на английската шпионска организация МИ6, в никакъв случай не е бил човек, който да нанася удари.

Само предходната година той разкритикува „ изтъкнатите членове на личния ни хайлайф “ за това, че „ правят работата на нашите врагове за тях “, като „ се застъпват за Huawei “ и „ отхвърлят да разгласяват съществено научно проучване, което слага под въпрос китайския роман за произхода “ на COVID-19. Така че не би очаквал той да се оправи с Германия с детски ръкавици след невероятното съветско прихващане на нещо, което трябваше да бъде скришен диалог сред началника на Военновъздушни сили на страната и трима негови подчинени.

Наистина, някогашният топ разузнавач нямаше нищо от това: „ Знаете също толкоз добре, колкото и аз, че тяхното досие във връзка с сигурността е извънредно. Всъщност е много шокиращо “, изсумтя Диърлав, говорейки пред POLITICO.

„ Ангела Меркел беше известна с непринудеността, управлявайки Германия от мобилен телефон. Така че можете да сте сигурни, че руснаците я слушат - и евентуално към момента го слушат. Мисля, че казусът с Германия е, че в този момент тя е темпераментно пацифистка и в никакъв случай не е приемала съществено сигурността “, добави той.

Но Германия не е единственият източник на паника за 79-годишния Диърлав. Той също по този начин се тревожи за цялостното положение на неготовност и неустойчивост на Запада.

Що се отнася до Германия, не че „ няма хора, които да я одобряват съществено, само че те са малко малцинство “, сподели Диърлав. След това той загатна Август Ханинг, някогашен президент на немската организация за външно разузнаване  и негов персонален другар - като един от хората, които го вършат. И самият Ханинг предизвести, че подслушването от страна на Русия на извънредно сензитивния конферентен диалог евентуално е единствено „ върхът на айсберга “.

 „ Имаше избрани извънредно чувствителни неща, които не бихме им дали за един месец на неделя “, сподели той.

Въпреки това, като се има поради ролята на Германия в поддръжката на Запада за Украйна, може да е по-трудно за сегашния началник на MI6 Ричард Мур да се въздържа от сходно разузнаване.

„ Германците ще бъдат доста нервни, доста несигурни по какъв начин да изиграят картите си и обезверено ще желаят да получат насоки “, сподели Диърлав.

Що се отнася до Обединеното кралство, Диърлав разпознава пропастта сред думите и дейностите, сред предизвестията – като заявката на държавния секретар по защитата Грант Шапс, че Англия би трябвало да реши „ дали да се съобщи на морето от проблеми или да направи всичко допустимо, с цел да възпре заплаха ”— и фактически предприемане на ефикасни стъпки, с цел да бъдем готови. „ Ако спрете някого на улицата тук в Обединеното кралство и го попитате дали счита, че Англия е във война, ще ви погледнат, като че ли сте вманиачен “, сподели Диърлав. „ Но ние сме във война – ние сме въвлечени в сива война с Русия и аз се пробвам да припомня на хората за това. “
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР